Het SEO-vriendje van Google: WordPress

WordPress heeft zoekmachines altijd al omarmd (eng.). Eenmaal geïnstalleerd, biedt WordPress standaard SEO-functionaliteit, zoals het instellen van leesbare pagina-URL’s (permalinks), goed gestructureerde HTML-code en biedt WordPress je nieuwste (blog)pagina automatisch aan bij Google. Zo wordt je content snel gevonden, en goed en relevant geïndexeerd.

Nog meer SEO sinds WordPress 5.5

11 augustus 2020 kwam WordPress uit met versie 5.5, de tweede grote release van 2020. In deze release hebben de ontwikkelaars nog meer toegevoegd aan de SEO-snoeptrommel, waar jij als website-eigenaar direct je voordeel mee kunt doen. WordPress 5.5 maakt vanaf nu zelf xml-sitemaps, zonder daarvoor een externe plugin te installeren (zoals Yoast). Een xml-sitemap informeert Google over de structuur van je website en hoe vaak je verlangt dat de zoekmachine terug komt om nieuwe content op te halen. Nu deze functionaliteit ingebakken zit, heb je geen – veelal zware en te uitgebreide – plugins meer nodig om je site goed te koppelen aan je webmaster tools.

WordPress heeft standaard SEO-functionaliteit aan boord. Zo wordt je content snel gevonden, en goed en relevant geïndexeerd.

Luie afbeeldingen

Nog meer optimalisatie: WordPress voegt de “lazy loading” tag toe aan afbeeldingen, waardoor deze pas ingeladen worden als ze in beeld verschijnen. Moderne browsers gaan efficiënt om met dataverkeer, wat weergave van je website op mobiele apparaten ten goede komt. Met de “lazy loading” tag weet een browser dat hij de afbeelding pas moet downloaden als deze bezoeker deze daadwerkelijk nodig heeft. Dat levert een snelle website op!

Om jouw leven makkelijker te maken

Met de laatste release van WordPress hebben de ontwikkelaars hun best gedaan om jouw leven als beheerder weer een stuk makkelijker te maken. Er is veel tijd geïnvesteerd in het verbeteren van de nieuwe Block-editor en het is nu mogelijk om updates van plugins en thema’s automatisch te laten plaatsvinden. Zie de uitgebreide lijst op WPBeginner (eng.) voor meer informatie.

Context blijft King

Je site technisch op orde hebben voor zoekmachines is uiteraard een must. Maar goede content schrijven blijft het meest belangrijk. Met bloggen/vloggen houd je je site actief, wat wordt gewaardeerd door Google. Is de relatie tussen je pagina’s duidelijk, dan is het onderwerp van je website helder voor zoekmachines. Je bent dan een relevante informatiebron en Google schat de kans dan hoog dat je relevant bent voor je bezoeker. Dit resulteert uiteindelijk in een waardering bovenaan in de zoekresultaten.

Als het onderwerp van je website helder is, dan vindt Google je relevant voor bezoekers.

SEO voor jouw site

Wil je weten of jouw website technisch goed scoort op de SEO-ladder? Ben je benieuwd of je nu al relevante content aanbiedt aan je bezoekers of hoe je dat zou kunnen verbeteren? Kijk eens op de pagina “Ondernemen met je website” voor oplossingen van Websentials. Of stuur een berichtje met je vraag. Ik denk en kijk graag met je mee!

 

WEBSITE DEAL:
Websentials Business Start

  • Professionele WordPress website
  • Geoptimaliseerd om werk aan te trekken
  • Vormgeving in je eigen huisstijl
  • Flexibel, snel en veilig
  • Zelf te onderhouden, of onderhoud uitbesteden
  • Voordelig en betaalbaar
  • Perfect voor starters of voor het lanceren van je product of dienst

€ 995,-€ 795,-

Op zoek naar een WordPress expert? Kies voor Websentials!

Websentials kan je helpen bij het bouwen en onderhouden van je WordPress-website, de hosting voor je regelen, maatwerk thema’s of plugins bouwen en bezoekers trekken met website- en zoekmachineoptimalisatie (SEO).